Får hyrdeansvaret på bibelskolen

Forbundsstyret tilrår at Knut Sørheim møter i stedet for bibelskolerektoren i Hyrderådet i ImF.

Aud Karin Kjølvik er som kjent konstituert som rektor ved Bildøy bibelskole for kommende skoleår. Dette er en av stillingene som i ImF er forbeholdt menn på grunn av hyrdefunksjonen som følger stillingen. Knut Sørheim, som er leder for bibelskolestyret, har tidligere opplyst at hyrdeansvaret derfor ville bli flyttet kommende skoleår.

Da det forrige forbundsstyret hadde sitt siste møte, onsdag 24. juli, kom styret med det rådet at lederen for bibelskolestyret skulle møte i hyrderådet i rektors sted. Knut Sørheim var en av de to som gikk ut av forbundsstyret på årets generalforsamling og ville derfor normalt ikke kunne ha tatt sete i hyrderådet.

– Tanken er at dette skal skje i nært samarbeid med rektor og staben ved skolen, og at det skal være dialog i mellom oss, sier Sørheim til sambåndet.no.

Sørheim presiserer at bibelskolestyret først må behandle rådet fra forbundsstyret. Ettersom første ordinære møte ikke er før i september, vil dette skje på et telefonmøte.

– Rådet ligner imidlertid på den tanken bibelskolestyret selv fremmet på sist møte, med den forskjell at styret for bibelskolen så for seg at en av lærerne også kunne være en del av hyrdefunksjonen. Dette gikk ikke forbundsstyret inn for i sitt råd, og det må bibelskolestyret ta stilling til, sier Knut Sørheim.

På det nyvalgte forbundsstyrets første møte, lørdag 27. juli, ble hyrderådet konstituert: Det skal bestå av forbundsstyreformann Sverre Dag Ljønes, som ble gjenvalgt av generalforsamlingen torsdag 25. juli, Reidar Røyland, som forbundsstyret selv gjenvalgte som nestformann, Arne Lindekleiv fra forbundsstyret, Knut Sørheim og generalsekretær Erik Furnes i ImF.

1 svar
  1. Synneva Molvik says:

    Det er totalt umulig å forstå, hvordan hun sier ja til dette, som styret med Bibelen i hånd, sier nei til. Når det gjelder åndelige oppgaver, er det åndelige regler som gjelder. Gud kaller også kvinner inn i hyrdetjeneste. Hvor mange kvinner har ikke bevist det? «Her er ikke jøde eller greker, her er ikke trell eller fri, her er ikke mann og hvinne. For dere er alle en i Kristus Jesus.» Galaterbrevet 3:28

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.